Grannstöd och grannsamverkan i Botkyrka är en ideell förening med målet att minska bostadsinbrotten i Botkyrka. Detta är en helt ideell verksamhet i samarbete med Botkyrka kommun, Polisen, Botkyrkabyggen och Hyresgästföreningen.

Vi är ca 300 kontaktombud för grannsamverkan som täcker ungefär 60 % av bostäderna i Botkyrka kommun. Vi är ca 30 chaufförer till grannstödsbilen och 8 valda ledamöter i styrelsen samt representanter för Polisen, Botkyrka kommun, Hyresgästföreningen. Stort tack till Botkyrkabyggen och Botkyrka kommun som sponsrar oss med Grannstödsbilen, utan denna hade vi inte kunnat vara en lika aktiv verksamhet. Vår budget är i dagsläget ca 50 000 kr vilket är ca 50 öre per invånare i Botkyrka.

År 2002 startade kommunen och Folksam grannsamverkan i Botkyrka och 2009 fanns ca 110 grannsamverkansområden. Styrgruppen för grannstöd och grannsamverkan bildades och antalet kontaktombud ökade snabbt. Åren 2011 och 2012 fick vi priset Årets grannsamverkan-kommun. Hösten 2017 bildade vi den ideella föreningen grannstöd och grannsamverkan i Botkyrka. Vårt mål är att minska bostadsbrottsligheten i Botkyrka genom samverkan mot brott.

Alla kan inte engagera sig aktivt men det finns alltid möjlighet att vara delaktig och bidra. Genom en gåva hjälper du oss fortsätta vår Samverkan mot brott  (inbrott, klotter mm).

Swisha en gåva till 1236272009.

Synpunkter om vad som bör finnas på hemsidan skickas till webmaster@tryggare-botkyrka.se