ollectum Solutions Ltd har de senaste dagarna skickat ut massvis med kravbrev till företagare och privatpersoner runt om i Sverige. Brevet inleds med rubriken ”Meddelande om obetalade skulder”.

Collectum Solutions publicerades på Svensk Handel Varningslistan i augusti 2022. Då handlade det om ett utskick med rubriken ”Meddelande om betalningsföreläggande”.

Utskicket gick till företag som tidigare hade pågående ärenden med Förvaltningsel eller Svensk El. I utskicket stod det att en ansökan om betalningsföreläggande hade lämnats in till Kronofogdemyndigheten, något som visade sig vara felaktigt och endast ett påtryckningsmedel för att skrämma och förmå de utsatta företagen att betala in pengar.

Det senaste dagarna har massvis med företagare och privatpersoner fått kravbrev från Collectum Solutions där man återigen hävdar att det finns obetalda skulder. I detta fall till Nordisk Krafthandel, eller Maritimox som de bytt namn till. Om inbetalning inte sker hotas företaget med att försättas i konkurs, privatpersoner så hotar man med stämning.

För kännedom finns det, likt senast, inga kända fall där Collectum Solutions verkställt sina hot. Utskicken bör ses som ett försök att hota och skrämma företagare och privatpersoner till att betala för skulder de inte har.

Om du får ett sådant brev som företag eller privatperson ska du:
– Bestrida detta.
– Göra en polisanmälan.
– Som privatperson kan du vända dig till Konsumentverket.

Som företag så kan du vända dig till Svensk Handel genom nedan länk eller via Svensk Handels App:

https://www.svenskhandel.se/sakerhetscenter/sakerhetsportalen

Varning för ”kravbrev” från Collectum Solutions Ltd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *