Uppsnappat meddelande idag på Facebook:

De flesta av er har säkert noterat dessa sällskap (ofta kallade för asfaltsläggare) som bor i ”husvagnsläger” och rör sig från plats till plats i jakt på olika typer av arbeten. 

Det begås frekvent olika typer av brottslighet i samband med deras närvaro, bl.a. miljöbrott i form av nedskräpning. Det här tar naturligtvis värdefull tid (och pengar) i anspråk, både för drabbade markägare, kommunen och för inblandade myndigheter.

HUR MINSKAR VI – ELLER ALLRA HELST FÅR BORT PROBLEMEN?

Det grundläggande är att INGEN ska beställa jobb av dem, oavsett om det är för att lägga asfalt på sin uppfart eller andra typer av tjänster. Erfarenheten visar att jobben oftast är undermåliga, och ibland inte helt utförda trots slutbetalning. I samband med dessa beställningar och betalningar har det också förekommit hot och våld i olika omfattning.

Köper du inte guldhalsband eller skräddarsydda kostymer från den pådrivande mannen längs vägkanten så beställ inte heller sådana här jobb. Är det för billigt och för bra för att vara sant så är det inte sant.

Hjälp oss och er själva med den här problematiken. Beställ jobb från seriösa arbetare med goda referenser och F-skattesedlar. Ett billigt jobb kan annars bli väldigt kostsamt, samtidigt som du bidrar till att denna kringresande lurendrejeriverksamhet fortsätter.

https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/bedrageri/oseriosa-hantverkare/


Inspektör Reine Berglund

KRINGRESANDE LURENDREJARE!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *